vs  3-1 (1-1)   9/6 -2012 13:00 Bälinge IP
15:e 1-0 Pär Holmberg Assist: Johan Torstensson
55:e 2-1 Alexander Lund Assist: Johan Torstensson
91:a 3-1 Johan Torstensson Assist: Mats Rosander

Startelva: Martin Karlsson - Thomas Clavebring Johan Borg Alexander Lund Johan Karlsson - Jon Gezelius Martin Degeryd (C) Mats Rosander Niklas Nilsson - Johan Torstensson Pär Holmberg
Avbytare: Johan Thell, Anders Rönnerdal, Basam Kanjo, Olle Hjort

Matchen:
 Undertecknad  missade tyvärr hela första halvlek där enligt källor på plats hävdade att BIF ägde första 20 minuterna och där man också helt rättvist gjorde 1-0 där Pär hinner emellan målvakt och motståndarback och kan chippa in bollen. Efter detta släpper man in ROBRO i matchen och 1-1 kommer inte helt ologiskt i den 22:a minuten där en motståndare tillåts vandra in till vänster i straffområdet och placerar in bollen otagbart i det vänstra hörnet. Det som inte heller var bra under första halvlek var skadorna som skedde där både Pär och Karlsson tvingades bryta matchen tidigt, det är bara att hålla tummarna att det inte var några allvarliga skador.
När undertecknad väl var på plats fick jag inledningsvis i andra halvlek se det BIF jag är van vid där man vinner de flesta närkamperna och skapar en hel del farligheter framför gästernas mål, närmast är Niklas när han blir vackert frispelad utav Degen men hans skott räddas med en snygg benparad utav målvakten i ROBRO. 2-1 kommer således inte alltför ologiskt där man dock förvånas över målskytten där Alex sticker fram huvudet i en kamp mellan många spelare i boxen efter ett underbart frisparksinlägg utav Torsten. Nu trodde de flesta inklusive mig själv att BIF skulle äta upp ROBRO och matchen men istället så spelar man på tok för naivt och otaktiskt och släpper till mängder med halvchanser då man tappar bollen på farliga positioner. Hellsing (förra årets succeman) har ett gyllene läge för kvittering då han läser sönder BIFs försök att ställa honom offside men samme man skjuter som tur är strax utanför. Flera sådana chanser dyker upp men antingen saknas kvalitet hos motståndarna eller så finns Martin där men så alldeles i slutet trodde nog de flesta på IP att det var kvitterat då det blir missförstånd mellan Borg och Martin vid en lång djupledsboll där motståndaren rundar Martin och skall lägga in bollen mot ett tomt mål men då gör Borgen en helt sjuk grej som bara han kan göra då han kastar sig på hockeymanèr och räddar bollen på volley, mycket vackert.
I slutet så fortsätter BIF med farliga bolltapp och det är nära flera gånger att ROBRO kan rinna igenom men försvaret rider ut stormen och när matchens man, Mats Rosander vackert frispelar Johan Torstensson (matchens poängkung) till 3-1 var matchen stängd och BIF tar tre mycket viktiga poäng i toppstriden.

My side of the story:
Trodde helt ärligt att BIF skulle komma med ett otroligt stark trupp men när jag väl bänkade fanns det helt plötsligt bara en avbytare tillgänglig, det hade ju sina naturliga förklaring i Pär och Karlssons skador men det var ändå en svagare trupp än jag förväntade mig som man ställde upp med men det är starkt att kunna vinna utan 6-7 instrumentala spelare plus skadorna under matchen. De som spelade gjorde ett gediget arbete men det vara verkligen ingen fotbollsgodis det bjöds på och i andra halvlek spelade man på tok för naivt och man måste bli bättre på att vända spelet från kant till kant och inte inbjuda till Hawaii-spel, för det är verkligen ingenting som gynnar BIF som lag. Det man ändå gör bra är att man jobbar som ett lag och sliter i 90 minuter trots att spelet inte stämmer till hundra procent. Som jag såg det så var det tre spelare som vekligen låg bakom segern igår och det var Torsten, Mats och Degen som alla tre verkligen visade vägen med att vinna närkamper och ligga bra defensivt för att sedan göra bra offensiva försök. Ibland blev det lite för plottrigt och man låste fast sig vid en kant men i det stora hela dominerade man mitten. Borg skall också ha cred för sina viktiga brytningar samt Clave som fortsätter att dominera sin kant där han var värd ett mål vid ett snyggt väggspel med Olle. Det positiva att ta med sig från denna match var de tre poängen man vann och den arbetsinsats som visades upp, i övrigt måste man upp flera nivåer för att ta poäng i de återstående tre matcherna utav vårsäsongen. Man får också hoppas att skadeläget ljusnar där man för tillfället har flertalet spelare på skadelistan.

***: Mats Rosander: Visade upp en grym defensiv som jag inte tidigare sett där han flera gånger vann näramper och byggde upp spelet på ett fantastiskt bra sätt. Han var den som vågade hålla i bollen och spred lugn, ställde också krav och drev på sina medspelare.
**: Johan Torstensson: Gjorde kanske inte sin bästa match i BIF men hans spetskompetenser avgjorde denna match då han svarade för ett mål och två assist där frisparken till 2-1 var riktigt läcker.
*: Johan Borg/ Martin Degeryd: Får bli en delad stjärna här då båda dessa spelare förtjänar extra beröm då de båda är oerhört viktiga med sin rutin, speciellt i dessa matcher där spelet inte stämmer till hundra procent. Inte ofta de förlorar närkamper eller står fel utan allt känns stabilt.

Var för övrigt och scoutade Fyris och EIS när de möttes på Stenhagen där slutresultatet var sjukt orättvist där Fyris briljerade spelmässigt och borde haft lendingen med 3-4 bollar innan EIS kvitterade på sin enda målchans under andra halvlek. Matchens målsumpare var förre BIF-spelaren Oskar Andersson som missade målet från fem meter.I övrigt var jag imponerad utav Fyris spel där man kändes trygga och rullade ut EIS men man verkar sakna den riktiga spetsen framåt trots att man har spelare för det. EIS kändes något tunna men är enormt giftiga när de kommer i närheten utav offensvt straffområde. Känns som om dessa två lag blir de tuffaste uppgifterna för säsongen men om BIF kommer upp i nivå är man minst lika bra som dessa lag. Värt att poängtera i EIS är att Alexander Jovanov har gjort comeback hos de röda och såg riktigt vass ut igår.