Startelva:
Johan Thell - Thomas Clavebring Martin Degeryd (C) Erik Kellgren Johan Karlsson - Jon Gezelius Mats Rosander Johan Torstensson Pär Holmberg - Filip Elfberg Martin Westerberg
Avbytare: Martin Karlsson, Anders Rönnerdal, Alexander Kanjo, Niklas Nilsson,

Om matchen:
Att läget återigen var ovisst innan matchen behöver jag inte ens gå in på men jag bör nämna att BIF återigen fick göra stora ommöbleringar då flertalet instrumentala spelare var otillgängliga av olika anledningar där det var Jontes tur att kasta in handuken på uppvärmningen. Att även möta SAIF var nog något som skrämde många då man inte vet så mycket om detta talangfulla lag.
Hur som helst så tar BIF tag i matchen omgående där man vinner alla dueller mot ett håglöst SAIF i den enorma motvinden som de grön/svarta tvingades reda ut. Det dröjer inte länge innan BIF börjar producera målchanser utav rang. Först ut är Slätta som hinner först vid första stolpen efter ett inlägg från Pär men hans skarv går tätt utanför stolpen. Nästa läge har Filip då han efter fint förarbete av Pär får en passning bakåt i banan och skjuter hårt alldeles utanför vänster kryss. Fille får sedan ta revansch från sin miss då han efter en otroligt vacker framspelning av Mats lobbar in 1-0, skönt och viktigt för BIF att få in ett tidigt ledningsmål i ovädret. Med vetskapen om att få motvind i andra satte BIF full fart för att utöka sin ledning men många chanser missades där Jon hade den hetaste chansen med friläge från mittplan där hans curl inte blev så bra. BIF fick ändå gå till pausvila med 2-0 i ryggen efter att Slätta skruvat in en hörna direkt i mål där bollen tar en helt otrolig skruv i vinden och går in i bortre kryss.
Till den andra halvleken förväntade sig nog många ett tillbakapressat BIF i motvinden men istället är BIF laget som börjar halvleken bäst och spelar nästan en bättre fotboll än i första med stor variation i spelet och vaskar fram ett par halvchanser där SAIF har tur som reder undan situationerna. Efter ungefär en kvart lyckas Slätta på något konstigt vis få in 3-0 efter att vänt bort en försvarare och skjutit på en annan försvarare och in i mål. Kan tyckas turligt men det var väldigt rättvist sett till matchbilden. Resten av matchen var en ren defilering där SAIF inte hade något att sätta emot men skärpan i avslutningarna saknades och istället för en punktering så kvitterar SAIF på deras första chans i matchen, där måste BIF agera mer rutinerat och inte släppa till. Trots lite nerv i matchen så städade BIF bort resten av halvleken och var laget som skapade de hetaste chanserna till utökad målskörd.

My side of the story:
Förutom agerandet vid 3-1 var detta den bästa prestationen från BIF under denna säsong där man har ett varierat och fint passningsspel trots den usla väderleken. Man rullade faktiskt ut SAIF under den andra halvleken och SAIF är faktiskt starkare än på länge och är verkligen ett lag att se upp för i framtiden. Tyvärr har de brister i försvaret vilket gör att de inte riktigt får ett lugn i deras spel. Offensivt har de många kreativa spelare som tyvärr inte fick något utrymme mot BIF. BIF hade många toppar i sitt lag idag men en som verkligen var bra var Clave som briljerade både offensivt och defensivt som högerback. Torsten och Mats trivs verkligen ihop och idag var de mästerliga. Vi vet sedan länge att när Fille och Slätta spelar ihop luktar det mål och idag fick vi återigen se hur giftiga de är ihop. Dock är det laget som skall ha beröm då både offensiven och defensiven fungerade bra under en och samma match, en matchning som inte fungerat tidigare denna säsong.

***: Thomas Clavebring: Fick veta att han skulle starta 30 minuter innan matchstart och går ändå in och dominerar som högerback där han främst gör bra offensiva saker. Fyllde på hela matchen och förtjänade en assist i andra då han slog ett bra inlägg till Pär som nog satt den bollen i ett bättre väderlag.
**: Mats Rosander: Vinner mycket närkamper och vågar hålla i bollen när andra stressar, är också den kreativa i och utanför straffområdet. Borde fått en till assist då han friställde Jon.
*: Erik Kellgren: Är den som alltid vinner sina man-man situationer och är urstark i alla dueller på planen. En ledare i sin spelstil.

Nu duggar matcherna tätt då man redan på onsdag gästar Gimo FK och det kommer bli tufft då alla vet hur svårt det är att komma dit och vinna. Hoppas skadeläget lättnar tills dess eller förresten BIF har en sån bred trupp så det märks knappt när spelare är borta. Den enda orosfaktorn är fortfarande underskattning, men man bevisade idag att något sådant inte existerar i år.