torsdag 18 oktober 2012

Sammanfattning

Ja, då BIF torskade efter en oerhört dålig prestation på en ännu sämre plan tog säsongen slut snabbare än man hoppats på men med tanke på den oerhört långa och framgångsrika säsongen 2012 var det ett gäng slitna spelare de sista fyra, fem matcherna vilket också syntes i dessa prestationer. Med de sista tävlingsmatcherna på elva-manna avklarade så är det dags för den årliga sammanfattningen utav säsongen i sin helhet.
Om vi börjar med tabellen så slutade den på följande sätt:
DIVISION 4 UPPLAND
Bälinge IF221543
56-21
49
IK Fyris221372
50-23
46
Ärentuna SK221336
71-36
42
IK Nordia221255
47-26
41
Upsala IF22985
45-29
35
Uppsala-Kurd FK22958
33-46
32
Enköpings IS22868
35-42
30
Markim Orkesta IF226511
24-40
23
Lagunda AIK226412
34-55
22
Sunnersta AIF226313
39-48
21
Gimo IF FK225314
40-55
18
Roslagsbro IF223118
24-77
10
Årets division 4 bjöd på en hel del skrällar och besvikelser och här nedan skall jag gå igenom lag för lag, utom BIF då.
IK Fyris: Var förutom BIF starka genom hela säsongen och bjöd på riktigt fin fotboll stundtals, dock så spelar man enligt mig lite för naivt ibland då man skall göra det hela lite för snyggt vilket leder till ineffektivitet men man var som sagt starka trots en sämre start på säsongen. Laget bevisade återigen en fin styrka på hösten. Ett varningens finger dock för att Johan Gunnarsson är alldeles för viktig för deras spel då man utan honom tappar mycket utav sin tyngd offensivt.

ÄSK: Jag varnade före säsongen om detta lag som var nykomlingar i serien och mina farhågor/förhoppningar besannades då man genom en frejdig offensiv fotboll till slut lyckades knipa en kvalplats framför ögonen på IK Nordia. Detta grundlades främst genom ett par vassa nyförvärv inför hösten, det som dock till slut avgjorde till ÄSKs fördel var målsprutan Johan Pettersson som trots att jag själv inte lade märke till honom så mycket under säsongen gjorde smått otroliga 27 mål, hela 9 nio mål före tvåan Markus Kvarneå. Det som gjorde att man inte lyckades hota BIF var givetvis BIF otroliga höstsäsong men också det sämre försvarsspelet man visade upp där man släppte in hela 36 mål under säsongen. Laget har fortfarande chansen att nå division tre men då måste man nog höja upp försvarsspelet men vi på bloggen hoppas absolut på laget i nästa års division tre så lycka till!!

IKN: IKN var laget som överaskade under säsongen där man svajade under hela resan men var trots många jobbiga spelartapp väldigt nära att knipa en kvalplats men väl där hade nog laget fått det tufft då man har sin styrka på hemmaplan. Har ett spännande lag på gång som är yngre än på många år och nästa säsong kommer man nog hota om topplaceringar igen och laget bevisade återigen att man inte kan förlora mot BIF på hemmaplan.

UIF: Om ÄSK var en skräll så var UIF den verkliga besvikelsen där man  hamnade hela 14 poäng bakom BIF och det måste verkligen klassas som ett riktigt fiasko då man var den stora favoriten till att vinna hela serien. Innan snackades det om vilken otrolig bredd man hade både på spelar och ledarsidan men när serien nu är slut så är det enda man kommer ihåg Folkessons eviga bortförklaringar efter varje match. Laget har mycket boll i sin men spelar på tok för naivt och komplicerat för sitt spelarmaterial, skulle man ändra på detta tror jag verkligen på UIF till nästa år men frågan är dock vilka spelare som är kvar då.

UKFK: Var det lag jag trodde på innan då man hade hade en hög högsta nivå men en otroligt låg lägsta nivå vilket gjorde att man hamnade där man hamnade. Laget gjorde också ett bra val som plockade in Abbas Faraj under säsongen då han gjorde många avgörande mål och utan honom hade man fått det svårt att hänga kvar i serien. Väldigt ovisst inför nästa säsong.

EIS: Lite lägre placerat än jag hade trott på men skador på vitala spelare blev för mycket för en ung och tunn trupp, laget hjälpte i vart fall BIF till trean då man kryssade mot IKF med en oerhört skadedrabbad laguppställning.

MOIF: Inte bästa vänner med BIF efter flertalet incidenter under säsongen och spelar en fotboll som inte är så rolig att kolla på direkt men bevisade att man kan vara med och störa många lag men tror dock att man får det svårt även nästa år.

LAIK: Ett lag som lider lite utav att inte kunna ställa upp med samma lag i två matcher i rad, när man har alla på plats så har man ett bra lag som skulle kunna hota uppåt i serien men truppen är tyvärr inte så bred och vid skador och avstängningar så får man det tufft, lite utav ett spöklag för BIF som dock lyckades vinna ett av dessa möten i år. Kan bli farliga nästa år om man kan krydda till truppen lite.

SAIF: Jag måste säga att jag är imponerad utav detta unga lag men att laget höll sig kvar var tack vare värvningarna utav David Dottemar och Petter Hansson där den förstnämnda skötte målskyttet på ett flitigt sätt sedan han kom till klubben och Hansson gav laget en stabilitet på mittfältet. Nästa år tror jag laget blir att räkna med i toppen utav tabellen.

GIFFK: Att Gimo åker ur serien är ett skämt i mina ögon men det känns som om klubben har sig själv att skylla då man värvar in spelare som kostar en massa pengar och när dessa inte känner för det längre hamnar man i knipa och det var den stora anledningen till degraderingen, vad som nu händer med klubben känns ovisst.

ROBRO: Att laget åker ur var inte bara väntat men också rättvist då man var det sämre laget under hela säsongen. Många matcher var man med länge i men man blev alltid hårt straffade för sina misstag.


___________________________________________________________________________________
Så om vi summerar säsongen så kan vi ju lugnt påstå att BIF motsvarade förväntningarna som ställdes inför och gjorde en grym säsong där man egentligen ledde serien från början till slut och då är man förtjänt av att vinna serien. Nästa säsong blir spännande med många frågetecken där många spelare aviserar för att sluta med fotbollen och det behövs hårt arbete för att förbereda sig inför trean men helt klart är att man är redo nu och blir att räkna med.

Jag återkommer med listor om säsongen som varit där jag skall lista årets topp och flopp men också avslöja vem som vann poängliga, stjärnligan osv. Återkommer även om division 7 säsongen.

So long!!

// Bank den bättre




1 kommentar: