HB: Jonatan Ståhl HMB: Thomas Clavebring VMB: Erik Kjellgren VB: Johan Karlsson
HM: Arvid Andersson             OM: Mats Rosander                            VM: Alexander Lindahl
                                 FWD: Jon Gezelius, Alexander Kanjo
Avbytare: Jesper Haglöf, David Jakobsson

Om matchen:
BIF börjar matchen riktigt svagt med dåligt bolltempo och sämre kvalite i passningar samt att man förlorar mycket närkamper. Detta kan ha berott på att vi mötte ett division 8-lag och att inställningen sjönk genom det men man får inte uppträda så svagt ändå. Min största oro är att vi fuskar något helt otrlogt i våra defensiva uppgifter där vi pressar helt fel och sätter andra spelare i skitiga lägen, alla måste upp i nivå vad gäller försvarsspelet för annars kan det gå illa iår. Offensiven såg okej ut matchen igenom men vi försöker plottra lite för mycket istället för att höja passningstempot och trötta ut motståndarna. Första halvlek slutar 2-0 till BIF efter mål utav Alexander Lindahl och Niklas Johansson där den sistnämnda återigen nätar i Uppllandscupen, Niklas ser spännande ut då han har ett fint rörelsemönster samt en bra första touch och kanske borde han ta steget upp i a-lagstruppen snart? Andra halvlek blir lite bättre där BIF ändå höjer sin kvalite lite men insatsen var långt ifrån bländande. Det positiva är ändå att man lyckas vinna även denna match i slutminuterna då Mats på en underbart sätt curlar in 5-4 i nattaket.
Det vi kan at med oss från denna match är att vi har en god vinnarmentalitet där vi kör på i 90 +, annars får vi alla snäppa upp oss många nivåer. Clave gjorde också ett bra inhopp på vänsterkanten i andra halvlek vilket gladde.

DM: Martin Degeryd (C)
               HM: Niklas Nilsson                OM: Sebastian                                 VM: Alexander Lindahl
Avb: Martin Karlsson

Om matchen:
BIF kom till spel med massor av spelare på skade/frånvarolistan men gjorde ändå en helt okej match där den första halvleken var den bästa för säsongen där man gjorde det trångt för IFK Viksjö och sedan ställde om i vassa kontringar där Niklas Nilsson och "Gazza" var de vassa spelarna. 0-1 målet för BIF var ett billigt mål där Jon helt plötlsligt står ensam med målvakten och kan placera in målet. Kvitteringsmålet var inte så mycket att säga om där deras forward gör det riktigt bra då han vänder och placerar in kvitteringen. BIFs andra mål för dagen var väldigt snyggt där bollen gick som på ett snöre efter att Degen vunnit bollen på mitten och spelat vidare till Niklas som i sin tur friställde "gazza" som iskallt rullade in 1-2 i bortre gaveln. Resten av halvleken kontrollerade BIF även om IFK hade mest boll.
I halvtid gjorde BIF några väldigt konstiga byten i mina ögon vilket gjorde att laget tappade rytmen och energin och IFK dominerade hela andra halvlek med bra bolltempo och varierat passningsspel. IFK vände på steken och vann till slut med 4-2 mot ett tröttkört BIF som inte hade någon avbytare i denna match.
Positivt:
Jons spel och målform samt att Niklas ser riktigt het ut på yttermittfältet (dock inte som högerback). Förvarssspelet stämde bättre än tidigare matcher och ledde till farliga kontringar.
Negativt:
De konstiga bytena i halvtid, kollapsen i andra då man skall prestera bättre än man gjorde trots att bensinen är slut.

Nu laddar vi vidare till helgen då det blir två tuffa matcher igen, jag återkommer om tid och plats.