torsdag 1 mars 2012

Märsta-BIF 1-1

Sent referat, men det har varit mycket nu för Mats Olsson, då mycket av arbetet går till att skriva om kvällens match då vårat landslag möter Kroatien. Nog om den saken, för i lördags tog jag min bil till Märsta för att se den spännande matchen mellan 2010 etta respektive tvåa i div 4 Uppland. Märsta som vann serien och i år ska spela i div 3 norra Svealand var på förhand en väldigt svår uppgift för Bälinge då det är ett väldigt bollskickligt lag. Ett Bälinge kom till matchen med endast två avbytare och en del spelare vi spela på ovana positioner.

Bälinge ställde upp med följande lag: 4-4-2

Målvakt: Johan Thell (Ny från Fyris)

Backar från höger: Jesper Haglöf, Johan Torstensson, Anders Rönnerdahl, Johan Karlsson

Mittfält från höger: Jon Gezelius, Casper Skoglund, Mats Rosander, Pär Holmberg

Forwards: Martin Westerberg, Olle Hjort

Avb: Alexander Kanjo, Alexander Lindahl (nya från Storvreta)

Första Halvlek
Första halvlek börjar precis som man befarade innan match, med ett stort bollinnehav för Märsta, som bjuder på väldigt fina kombinationer på deras uppspel. Dock kommer laget inte fram till några farligheter och när det var tvungna att skjuta så var Thell i målet säkerheten själv. Bälinge hade inget spel alls inom laget egentligen utan det blev mest snabba anfall, där anfallarna Slätta och Olle fick slita hårt i den hårda motvinden.
I slutet av första halvlek så får Bälinge ett inkast ganska högt upp på Märstas planhalva, som Johan Karlsson kastar till Olle som snyggt släpper ner den till Slätta som utmanar sin försvarare i straffområdet, går förbi och sätter den snyggt i bortre krysset. Rättvist? Nej!

Kort efter målet blåser domaren av om det är fördel Bälinge inför den andra akten.

Andra Halvlek
I den andra halvleken får Bälinge lite mer att tala om, då de får låna bollen mer av Märsta än i första halvlek. Dock så lyckades Märsta kvittera på ett väldigt snyggt anfall ganska tidigt in i andra halvleken. Bör påpekas att Thell i målet är otroligt nära att ta skottet från Märsta forwarden.

I den andra halvleken är de Märsta som får ha motvinden och kanske var det därför Bälinge kom in mer i matchen och började våga ha fler passningar inom laget? Oavsett vilket så blir det en jämnare halvlek, där det faktiskt är bälinge som har de hetaste målchanserna. Bland annat gör Pär Holmberg en sjuk grej där han från sin högerbacks position går igenom hela Märsta laget och fri med målvakten råkar avslutet inte bli det bästa, men jag tackar jag för att få se den delikatessen signerad Holmberg från Brolinland.

Matchen slutar 1-1 och det får anses någorlunda rättvist. Märsta stod för bollförandet, medan Bälinge stod för det farligaste målchanserna.

• Johan Torstensson gör en fin match från sin ovana position som mittback
  • Anders Rönnerdahl gör även han mycket bra ifrån sig på mittbacken.
  • Pär Holmbergs andra halvlek som högerback är bra och kanske ännu en konkurrent till en av ytterbacksplatserna?
  • Slätta och Olle gör det bra där framme trots att de inte får så många bollar att jobba på.
  • Thell är mycket säker i målet med bra snack.