HB: Jonatan Ståhl HMB: Johan Borg VMB: Erik Kjellgren VB: Johan Karlsson
HM: Pär Holmberg          OM: Mats Rosander                  VM: Niklas Nilsson
                        FWD: Johan Torstensson Martin Westerberg
Avbytare: Johan Thell, Alexander Lund, Jon Gezelius, Thomas Clavebring, Olle Hjort

Matchen:
BIF kommer ut till den på förhand svåra matchen och fullständigt körde över ÄSK de första tio minuterna där man också helt rättvist tar ledningen genom Slätta efter drygt fem minuter då han slår in en hård frispark från vänster som letar sig förbi alla framrusande spelare och in i den bortre burgaveln. BIF fortsätter att vinna närkamper och genom ett antal snygga kombinationer utav Niklas, Torsten och Slätta lyckas skapa en del halvchanser som bland annat leder till en hörna i den nionde spelminuten där Robin Rask nickar undan bollen, dock rakt ut till Jonte som står till höger om straffområdet som tar med sig bollen någon meter innan han måttar in ett inlägg som Mats lyfter högst och först på och helt plötsligt stod det 0-2 i matchen. Efter de två första målen fortsätter BIF att styra och ställa utan att skapa de riktigt heta målchanserna. När det gått 21 minuter av matchen lyckas dock ÄSK skapa sin första riktigt heta målchans där försvaret står och sover vilket gör att Johan Pettersson får tillräckligt med yta inne i boxen för att sätta 1-2 i stolproten. Dåligt av BIF men påpassligt av Pettersson. Efter detta går BIF ned sig men fortsätter dock att skapa oreda bakom motståndarens backlinje och det dröjer bara drygt sju minuter innan Pär Holmberg sätter 1-3 efter grymt snyggt förarbete utav Niklas och Slätta där den sistnämnda snuvar Rask och sätter in bollen till Pär som trycker in densamma från nära håll. Efter målet slappnar BIF av igen och det är ÄSK som skapar lite halvchanser i slutet utav halvleken men som tur är blir det inga fler mål i halvleken.
I andra halvlek återupprepar sig syndromet från tidigare matcher då BIF faller ihop totalt och blir enormt tillbakapressade utav ett tungt ÄSK. BIF ska dock i början av halvleken ha en solklar straff som domaren dock missar då Pär blir nedsparkad innanför straffområdeslinjen. Istället får ÄSK en psykologisk straff då Borg slarvar med bollen och tappar den till motståndaren som senare ramlar i kamp med Kjelle och Borg i straffområdet med straff som följd. Tungt och tveksamt men Pettersson är säkerheten själv när han trycker in 2-3 i vänstra hörnet. Nu lyfter ÄSK allt mer långt och pressar tillbaka BIF i banan utan att skapa riktigt heta målchanser. Efter drygt 20 minuter lyckas dock BIF komma upp i en kontring och Pär blir återigen upphakad och denna gång tilldöms han straff, denna straff kändes betydligt mer tveksam än förra skall sägas. Slätta får förtroendet och sätter bollen högt under ribban till 2-4. Resten av matchen var en lång kamp om att freda sig mot ÄSKs "Stokebollar" in mot offensivt straffområde. ÄSK skapar några halvchanser på nick men det kändes aldrig farligt ens. BIF vinner matchen rättvist trots en dålig andra halvlek.

My side of the story:
Jag tycker BIF är det klart bättre laget denna match trots att man gör en dålig andra halvlek, detta beror till stor del på ÄSK otroligt dåliga passningsspel där man konsekvent under hela halvleken lyfte långa bollar mot deras tunga forwards som dock var för ensamma för att skapa något.
BIF har många fina kombinationer i första halvlek men tappar allt i andra halvlek och detta måste förbättras väsentligt till nästa match.
Det finns många som ändå gjorde riktigt bra insatser och Torsten gjorde en utav sina bästa matcher på länge då han fördelade bollen fint på topp där han styrde upp många fina kombinationer med Slätta och Niklas. Vissa av dessa var riktigt brilljanta och han borde få chansen där uppe fler gånger. Kjelle gjorde en grym match också även om han stod och sov lite vid 1-2, vann allt mot ÄSKs forwards.

*** Johan Torstensson: Gjorde en grym match och gav BIF ett annat sorts spel då han kunde hålla i bollen på ett bra sätt samt vann enormt många närkamper och nickdueller. Hans curl i första förtjänade ett bättre öde.
** Martin Westerberg: I andra syntes han inte alls men hans prestation i första var lysande och kröntes med två mål och en assist. Gör man tre poäng i en match så är man klart godkänd.
* Erik Kjellgren: Var riktigt stark under hela matchen och fick kampas med stora jättar hela matchen då det hissades långa bollar och gjorde detta otroligt bra.

***** Anders Fredlund och Pär Fredriksson: Många kanske skakade på skallen med så många mittfältare på banan samtidigt men såhär i efterhand var det ett genidrag att flytta upp Torsten som anfallare då det gav BIF ett otroligt rörligt och kreativt anfallsspel.

Måste också ge Olsson beröm för hans andra nickmål i kärriären, vilken spänst alltså då det såg ut som om han hängde i luften i en evighet..