måndag 21 maj 2012

Matchrapport: UIF vs BIF & BIF vs LAIK

Som jag skrev tidigare så lirade BIF två matcher i veckan som var där jag inte hann med varken inför match eller matchrapporter från dessa matcher. Här nedan skall jag försöka ge er en genomgång utav dessa matcher.

UIF vs BIF 0-2 (0-1) 16/5 -2012 19:30 Ekebydalens konstgräs
Mål:
0-1 ca 38:e Martin Westerberg (assist: Jonatan Ståhl)
0-2 ca 83:e Pär Holmberg

Startelva:
                                    MV: Martin Karlsson
HB: Jonatan Ståhl HMB: Johan Borg VMB: Erik Kjellgren VB: Johan Karlsson
                                   DM: Alexander Lund
HM: Jon Gezelius         OM: Mats Rosander                    VM: Pär Holmberg
             FWD: Martin Westerberg (C) Johan Torstensson

Avbytare: Fredrik Gustavsson-Edqvist, Thomas Clavebring, Basam Kanjo, Niklas Nilsson, Filip Elfberg

Om matchen:
Matchen inleds ganska trögt från båda håll med mycket närkamper och mindre spel längs marken men BIF känns hetare då man vinner de flesta duellerna. Jon får ett halvläge när han bryter in från höger men får ingen träff på bollen som rullar ut över långsidan. Istället för 0-1 där så skapar UIF istället sina två hetaste chanser i matchen där nya Tommy Nord först fångar in ett långt inlägg från vänster och får på en bra träff med högerfoten men Martin svarar för en fin räddning ut till hörna. Nästa läge får samme man igen sedan Martin fått felträff på ett hemåtpass och Nord kommer fri från höger men skotten går som tur är utanför. När matchen står och väger som mest så vinner Jonte ett motlägg på mitten innan han avancerar mot offensivt straffområde där Slätta gör en fin löpning och får bollen utav Jonte innan han placerar in 0-1 i första hörnet. Efter detta händer inte mycket mer utan i paus står det 0-1.
Hela andra halvlek blir en test för BIFs defensiv där UIF äger boll hela halvleken utan att skapa riktigt heta målchanser då man  gång på gång kör fast i BIFs stabila försvarsspel. Istället får BIF chanser till kontringar då UIF tappar boll och det är just på det sättet som BIF avgör matchen då Alex hittar Slätta mycket snyggt i djupled som i sin tur skjuter ett lågt skott som Ferlin i motståndarmålet touchar med foten och bollen fortsätter i sidled där Pär i kamp med två motståndare glidtacklar in 0-2 och stort jubel utbryter hos de gula. Det skall dock sägas att det var nära några gånger att UIF kunde skapa några farligheter då BIF kanske föll lite väl långt ned i banan men som helhet så hade BIF kontroll på läget.

My side of the story
Som sagt så kändes resultatet rättvist då BIF sätter sina chanser samtidigt som man stänger igen butiken defensivt. Många var bra i matchen där bland annat Fille gjorde en pigg comeback i gul tröja. Offensivt finns det oerhört mycket mer att kräva men defensivt kan det knappt bli bättre och kanske var det orsaken till att man inte orkade offensivt då man satsade mycket på den defensiva insatsen. Hur som helst så plockade BIF tre nya fräscha poäng igen och det känns inte fel, speciellt inte mot UIF som var lite sämre än jag trodde de skulle vara. Unga spelare som exempelvis Samer Younes verkade inte alls på tå utan man kändes naiva och lite för stillastående och framförallt saknades speed och spets framåt. Men serien är fortfarande ung och UIF kommer säkerligen tillhöra toppen av serien till slut.

***: Alexander Lund: Kom in som ersättare till Degen och dominerade mittfältet helt och hållet där han vann allt i luften och hade även en del kreativa saker för sig där han bland annat låg bakom 0-2.
**: Erik Kjellgren: Fick Kvarneå att se riktigt gammal ut och vann som vanligt nästan varje närkamp.
*: Martin Westerberg: Avgör matchen med sitt 0-1 och sitt skott som leder till 0-2, oerhört viktig i alla spelsekvenser.

VS2-1 (1-1)          20/5 -2012 15:00 Bälinge IP
Matchfakta:
17:e 1-0 Pär Holmberg (Assist: Martin Westerberg)
27:e G Erik Kjellgren
27:e 1-1 Andreas Andersson
56:e G Jon Gezelius
66:e G Fredric Olof Olsson
86:e 2-1 Filip Elfberg

Startelva:
                                        MV: Martin Karlsson
HB: Jonatan Ståhl HMB: Johan Borg VMB: Erik Kjellgren VB: Johan Karlsson
                                        DM: Alexander Lund
HM: Jon Gezelius               OM: Mats Rosander              VM: Pär Holmberg
                    FWD: Martin Westerberg (C) Johan Torstensson
Avbytare: Fredrik Gustavsson-Edqvist, Thomas Clavebring, Niklas Nilsson, Martin Degeryd, Filip Elfberg

Om matchen:
BIF gick ut till matchen mot tunga och tuffa LAIK men en hög press i åtanke så att motståndarna ej skulle få utrymme till sina långbollar och den taktiken fungerade från och till där man tyvärr inte kunde hålla i bollen tillräckligt länge för att kunna ta övertaget i matchen där gräsmattan verkligen inte hjälpte till utan tvärtom drog ned tempot i matchen vilket gynnade gästerna mest. BIF lurades in i att slå långa bollar där LAIKs duktiga mittbackar nickade bort det mesta. BIF lyckades dock ta ledningen då Pär nickade in en av Slättas många bra hörnor denna eftermiddag. Tio minuter senare var kvitteringen dock ett faktum då motståndarnas Andreas Andersson vackert skruvade in en frispark. Resten av halvleken bestod mest utav kamp där det mest slogs långa bollar åt båda hållen.
I andra upprepades historien där BIF slog mer och mer långt vilket gynnade ett slutkört motståndarlag. Varken BIF eller LAIK lyckades skapa några riktigt heta målchanser innan Filip Elfberg blev stor matchhjälte i den 86:e matchminuten då han snyggt bredsidade in bollen på en hörnretur. Efter detta så har BIF ytterligare några lägen till mål dock utan resultat. BIF tar tre viktiga poäng trots dåligt spel.

My side of the story
BIF spelar återigen dåligt offensivt där rörelsen är obefintligt och när inte försvarsspelet fungerar lika klockrent som mot UIF blir det svårt att vinna matcher men som tur är hittar man en väg att vinna och det är vad fotboll går ut på. Känns som att BIF verkligen är av rätt mentalitet i år där man är starka i 90 +, syns också tydligt att man orkar mer är de flesta lagen i serien. Det positiva är att alla andra lag tappar poäng och i nuläget leder BIF serien med 4 poäng ned till EIS. Men som vanligt är det ödmjukhet som gäller då det lätt kan tappas poäng om man inte gör jobbet till fullo i varje match.

***: Erik Kjellgren: Är den som leder försvaret och är urstark i varje närkamp på planen. Solklart den bästa spelaren på planen igår.
**: Filip Elfberg: Verkar inte lida av "second season syndrome" då han verkligen visar bra energi och snabbhet. När han sedan avgör en match med enorm kyla så är det bara att lyfta på hatten.
*: Johan Borg: Vinner liksom sin backkollega nästan alla närkamper och ger inte bort någonting gratis. Stabilt.

2 kommentarer:

  1. Lagfest i min trädgård på fredag! För de som vill börja tidigt drar vi igång kl 15.30. Kul om så många som möjligt kommer så tidigt som möjligt! Det kommer att bli inkilningsaktiviteter som börjar ca 17.00 så senast då är det bra om man är där! Annars får man komma senare, ingen böter, bättre att komma en stund än att inte komma alls. Mat (pizza) köper vi i närheten när vi blir hungriga. Dricka får man ta med själv om man vill, ingen kommer att tvingas dricka alkohol (förutom Nille). Det kommer att finnas möjlighet att spela beachfotboll, en plan är bokad 17.30-18.30, så ta med bar-över och shorts. Den som blir sandig kan få duscha hemma hos mig, max 2 pers i taget, inget bus tillåtet (Filip...). Vi håller igång så länge vi pallar, BJ har öppet till 03. För de som inte hittar: http://www.hitta.se/martin+westerberg/uppsala/person/~Tjj_mGGbk?vad=martin+westerberg&var=Uppsala Tel: 073-7584833 Vid övriga frågor: Kommentera här under så svarar festkommitten! Vad kul vi ska ha!

    SvaraRadera
  2. Thell, Lindahl och Carre som är i mitt lag! Vi har ju inte kommit på någon lag-outfit. Men tycker vi kör på kläder efter väder. Och som ni vet är det en galen värme. Så vi kör på beach outfiten!

    //Nille

    SvaraRadera