tisdag 29 maj 2012

Matchrapport: UKFK vs BIF 0-5 (0-1)

  VS 0-5 (0-1) Stenhagen IP 27/5 -2012

                                                                                                                        Tid: 18:00

Matchfakta:
23:e 0-1 Martin Westerberg Assist: Martin Degeryd
51:a 0-2 Erik Kellgren Assist: Martin Westerberg
52:a 0-3 Pär Holmberg Assist: Filip Elfberg
55:e G Burzo Kurdu Bakir 
79:e Martin Westerberg Assist: Mats Rosander
84:e Martin Westerberg Assist: Mats Rosander

Startelva:
Johan Thell - Jonatan Ståhl Alexander Lund Erik Kellgren Martin Degeryd (C) - Mats Rosander - Jon Gezelius Johan Thorstensson Pär Holmberg - Martin Westerberg Filip Elfberg
Avbytare:
Martin Karlsson, Olle Hjort, Niklas Nilsson

Om matchen:
Läget inför matchen kändes som vanligt under denna säsong väldigt ovisst då en del spelare drogs med skador och var oklara till att spela matchen där bland annat Johan Karlsson var tvungen att kasta in handuken på grund av en skada han dragits med ett tag vilket gjorde att laget var tvungen att möbleras om en aning då Degen flyttade ned som vänsterback och Fille kom in som forward vilket öppnade för en mittfältsplats åt Torsten igen. Som tur är så har BIF en otrolig bredd och kan plocka in den ena klassspelaren efter den andra när någon går sönder.
När matchen väl kom igång i den otroliga hettan på Stenhagen så stod det klart ganska tidigt att hemmalaget ville föra spelet och göra BIF trötta men som befarat så har inte UKFK samma speed och finess som tidigare år och detta gjorde att BIF var stabila i sitt försvarsspel och ställde sedan om i farliga omställningar. BIF hade också en del boll men de farligheter man skapade var på fasta situationer och omställningar. Hela första halvlek var ganska chansfattig där BIF hetaste chans förutom målet var då Fille blev halvt frispelad men fick bollen för nära kroppen för att kunna avsluta bra. 0-1 kom efter en fint slagen frispark av Degen mot främre stolpen där notoriske målskytten Slätta dyker upp och styr in bollen i nät. 
Andra halvlek började som i den första i stort sätt med den enda skillnaden att UKFK började slå lite längre bollar och överbelastade BIFs högerkant. Men chanserna uteblev här också och när BIF gör 0-2 på en hörna där Kjelle snyggt nickar in bollen i det bortre hörnet kändes hemmalaget som ett slaget lag. Som ett brev på posten kommer också 0-3 då Jonte slår en lång lyra mot bortre stolpen där Nicke står helt fri och nickar mot mål där målvakten gör en snygg räddning innan Fille hittar Pär snett inåt som på volley skjuter in bollen i nätet. Resten av halvleken blev en defilering där BIF skapade mängder utav chanser utan att sätta dit bollen där Pär och Slätta var de dominerande spelarna och hade man varit mer effektiva så hade slutresultatet kunnat bli mycket större än 0-5. Till slut lyckades dock Slätta hitta nätet då han blir fint framspelad utav Mats och fri från halva planen chippar han in bollen till vänster om målvakten. Under slutminuterna gör Slätta även 0-5 då han återigen blir framspelad av Mats men denna gång krävs det mer utav Slätta som inne i straffområdet snyggt vänder bort sin back och trycker in bollen i den bortre burgaveln. BIF gör faktiskt en av sina bättre matcher under säsongen och vinner därmed rättvist med fem bollar.

My side of the story:
Som sagt tycker jag att BIF presterar sin bästa match för säsongen då man är stabila rakt igenom hela matchen och samtidigt gör en grym match offensivt där Slätta, Pär, Fille med flera fick UKFKs backlinje att se riktigt trötta ut. Många bör få beröm men det får räcka med spelarna ovan samt Torsten som gjorde en strålande match på mitten. Mats två framspelningar får heller inte glömmas bort.

***: Martin Westerberg: Nästan tröttsamt att säga hur bra han är hela tiden men jag fattar faktiskt inte varför han spelar i fyran. 3 mål och en assist igår och han fortsätter att producera viktiga poäng hela tiden. Sirius, GUSK?
**: Pär Holmberg: Gjorde sin bästa match på väldigt länge där han äntligen vågade lita på sin snabbhet till 100%. Sprang åttor runt motståndarna och borde väl haft ungefär 4 assist på sitt konto efter fina framspelningar. Han var själv trött efter 30 minuter men då var redan hans ytterback helt slut.
*: Johan Thorstensson: Gör framförallt en stabil match i det tysta då han vinner mycket boll och fördelar på ett bra sätt.

Nu är det alltså 6 raka segrar och det kanske finns risk att laget börjar bli för kaxiga inför framtida uppgifter men som sagt så har laget lärt sig många läxor om det tidigare säsonger och denna årgång av BIF känns stabilare än någonsin tidigare och vet vad som krävs för att vinna serien.

// Bank den bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar