fredag 20 juli 2012

"gästbloggarn"

Var ett tag sen jag skrev här och nu är det dax att hjälpa "bank den bättre" lite. Bör tilläggas att "bank" gör ett bra jobb. Tänkte lägga upp lite saker här som kan vara intressanta att läsa. Vi har spelat 11 seriematcher (A-laget) under vårsäsongen och här nedan kommer det finnas lite smått och gått att läsa om.


Antal använda spelare i A-lagsmatcher: 24 st!

 Innebär att det är viktigt med en stor trupp och att alla fortsätter träna lika bra som under vårsäsongen.


Gula kort: 11 st!

Vi har klarat oss väldigt bra från korten i år. Inte ett enda rött kort och mycket av det kan nog bero på att vi inte tar lika många "snackvarningar" som tidigare år?

Straffmål: 2st!

Av 29 gjorda mål är två av dem gjorde från elva meter. Jon och Slätta är målskyttarna därifrån.


Publiksnitt: 96st! (enligt upplands FF:s hemsida

Bra snitt tycker jag och självklart hoppas vi att det håller i sig. Kul att det finns folk som följer våra matcher. Kan bli fler ändå. Byn slut upp för laget! Enda laget som ligger före oss i publikligan är IK Nordia från Grillby.


Mål gjorda sista kvarten: 8st!

Av de 29 gjorda målen har vi gjort 8 st sista kvarten av matchen. Sex stycken av dem är gjorda i olika matcher medan i en match gjorde vi två mål i sista kvarten (mot Ukurd). Starkt av oss då det gäller att vara starka i slutet av matcherna. Även där gäller det för oss att fortsätta att träna hårt så vi fortsätter på den visan.

Matchavgörande mål sista kvarten: 2st!

Två av de 11 matcherna har vi avgjort matchen sista kvarten. Slätta mot Nordia och Fille mot Lagunda.


Matcher som motståndaren har gjort matchens sista mål: 2st!

Mot Markim och Sunnersta har vi varit svaga och låtit motståndaren få göra sista målet i matchen.


Antal nollor: 4st!

Av de 8 mål vi släppt in totalt känns det som att vi borde ha hållit fler nollor, men vi har spridit ut målen ganska bra under våren.


Matcher vi släppt in fler än 1 mål: 1 match!

Enda matchen under våren som vi släppt in fler än ett mål i är i andra omgången mot anfallsglada Ärentuna SK. Den gången släppte vi in 2 mål. 


Vår egen målskörd: 29st!

Vi har gjort minst 2 mål i varje match (utom Fyris 0-0) Vår egen skytteliga leder inte helt otippat slätta. Bakom honom skuggar Holmberg som gjort en riktigt stark vår och vi hoppas självklart det fortsätter i höst med. 


Frågor!

  • Vad hände med lagskivan? Jobbar Niklas Nilsson något med den? 
  • Har Spaggen lagets snabbaste "läk-kött" efter att ha gått med kryckor ena dagen för att sen kunna köra fullt på träningen dagen efter?
  • Varför har inte Kanjo deltagit på de frivilliga träningarna? Jag trodde ju på 100%
  • Är det bara jag som tycker Kellgren är väldigt lik Ted Gärdestad? Kolla upp saken


Värt att tänka på inför hösten!


Vi leder ju serien just nu och det med nio poäng. Mycket tycker vissa, men 9 poäng är så lite när det återstår så många matcher. 9 poäng kan tappas så fort i 3 poängsystem. Vi möter ju serietvåan Ärentuna i höstens första match och en förlust där så är de bara 6 poäng efter. Vilket innebär att vi måste få en bra start på höstsäsongen om vi vill vara med och slåss om seriesegern. Livsfarligt att slappna av och det som gjort att vi ligger där uppe nu är att vi varit väldigt ödmjuka och gått in stenhårt i varje match och kämpat tillsammans som ett LAG. En annan viktig sak att tänka på, är att vi under hösten kommer att få kämpa ännu hårdare för vinster då alla lag har väldigt stor revansch att ta på oss. Vi måste även fortsätta ha lika bra träningsnärvaro som under vårsäsongen och inte slappna av när det gäller träningar heller. Att bara tänka tanken att de är LUGNT är LIVSFARLIGT. Finns många lag genom historien som tappat stora ledningar. Kolla bara Elfsborg i årets allsvenska. Ett kryss där och en förlust här och där så är man helt plötsligt inte så självklara guldfavoriter längre. Kommer ihåg att Torsten frågade mig "vilka vinner allsvenskan"? Jag svarade självsäkert Elfsborg efter att de haft en strålande inledning på säsongen och vunnit alla matcher utom en match (vid det tillfället) Tror du verkligen det svarade Torsten. Jag tror nog jag får käka upp min kaxighet där efter deras inledning efter EM. Från att allt har studsat deras väg funkar ingenting. Får bara inte hända oss! Jag kanske låter lite negativ i min text, men vill bara få alla att tänka att det är långt kvar av serien och säsongen.

Grabbar, nu ser vi till att få en lika rolig höst som vår och kommer det inte funka så vill jag att vi i alla fall känner efter säsongens slut av vi verkligen gjorde allt vi kunde för att vinna.

LAGET FÖRE JAGET!


Sassa Bälinge!!! //Mats Rosander #23




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar