lördag 25 augusti 2012

Live rapport ifrån BIF - Uppsala Kurd FK

Efterlängtad seger för BIF

2 minuter in i matchen så smäller det direkt i baken på Bälinge. 0-1 och mardröms starten är ett faktum. Tafatt försvarsspel på en frispark leder fram till ledning för UK.

7’ Martin ”Slätta” Westerberg får ett ypperligt läge att kvittera men nicken från 4 meter går i en båge i ribban.

15’ BIF får en frisprk till vänster om målet, det leder fram till en hörna så småningom.

16’ Johan Karlsson får drömläge 2 meter ifrån mål, bollen går över målet.

18’ Alex Lund (BIF) drar på sig ett gult kort, nu får han ligga lågt för att inte dra på sig ett andra.

20’ Martin Westerberg får ett läge, skottet går tätt utanför målvaktens vänstra stolpe.

27’ Spelet tar BIF mer och mer över, men 3 offside på 2 minuter gör man inga mål på.

29’ BIF hörna… resulterar i en undan rensning.

31’ Erik Lif avancerar och kommer till avslut men en enkel räddning. Bra initiativ av Lif.

33’ BIF har tagit över allt men har svårt att skapa några heta målchanser.

34’ BIF radar upp hörnor, luktar mål snart.

36’ Bollinnehav: 70-30 till BIFs favör.

40’ Bra väggspel av Martin Westerberg och Johan Karlsson.

41’ Byte i BIF Pär Holmberg (ut) – Anders Jobs (in)

42’ BIF snubblande nära 1-1, men skärpan och fokus måste UPP!

43’ BIF jobbar fram en hörna ifrån vänster genom Jonathan Stål.

43’ Martin Degeryd nickar i… STOLPEN. Mycket nära.

44’ Uppsala-Kurd får ett bra frisparks läge centralt, 36 meter ifrån mål.

44’ Enkel räddning ifrån Thell i BIFs mål.

45’ Martin ”Degen” Degeryd slår ett perfekt inlägg till ”Slätta” men nicken går utanför.

Första halvleken slut och BIF dominerade hela halvleken utom dom 2 första minuterna som straffade dem. Man var inte vaken i varken kropp eller huvud. Ett ord som jag skulle säga är att BIFs inte saknar målchanser tvärtom. Men vart finns skärpan i avsluten. Man kommer till lägen på lägen. Uppsala Kurd har försvarat sig okej, men absolut inte bra. Det kändes hela tiden under första halvlek att det skulle betala av sig för BIF med sitt fina passningsspel och bra bolltempo, men icke. Men jag kan sätta 100 000 på att det måste betala av sig i den andra halvlek. Uppsala-Kurd orkar inte med detta massiva tryck ifrån Bälinge i 45’ till. Så det är bara en tidsfråga innan 1-1 kommer för BIF.

Första halvleks bästa lirare enligt mig är Erik Lif som vågar ta fram bollen och vågar spela offensivt som vänster back han är för dagen.

Andra halvleken drar igång och det är BIF som har avsparken.

47’ Avvaktat spel av båda lagen, BIF fortsätter att ha bollinnehav.

50’ Uppsala-Kurd får en hörna ifrån höger, hörnan är bra och nicken är av sämre kvalité, bra läge för kurderna.

55’ Nr 84 i Uppsala-Kurd blir liggandes i BIFs straffområde. En till trasslad situation. Han är uppe på benen igen.

57’ Ett fint passningsspel för BIF till ett mycket bra läge genom Erik Lif. Målvakten gör en fin en hands räddning.

59’ Bra frisparksläge för BIF skall den resultera mål… Nej det blev plockpotatis för Uppsala-Kurds målvakt.

61’ Skott av Uppsala-Kurds nr 31. Thell i BIFs mål räddar enkelt.

62’ Byte igen för BIF Anders Jobs (ut) – Filip Elfberg (in)

65’ 1-1!!! Och vilket mål Ivan Nikolic slår till med. Med en halv cykel spark ifrån straffpunkten pangar han in årets mål på Bälinge IP.

68’ Och där lossnade det, 2-1 för BIF och det är Mats Rosander som slår till med en halv volley som är mitt i målet men skottet är för hårt för målvakten. BIF spelar med ett väldigt stort självförtroende just nu, KUL!

75’ Uppsala-Kurd försöker få upp spelet i banan, men BIF försvarar sig väldigt bra.

78’ Mats Rosander (BIF) drar på sig ett gult. Helt fel domslut enligt mig.

80’ Sista 10 kvar av matchen och BIF får en hörna ifrån höger., hörnan blir farlig mycket nära 3-1 och matchen stängd i sådant fall.

85’ Mycket boll för BIF, medans Uppsala-Kurd gör allt för en reducering.

87’ BIF hörna ifrån höger, kan man stänga matchen… Dessvärre inte.

88’ 2 minuter kvar, klarar BIF att hålla ledningen och ta 3 friska nya poäng?

90’ Gult kort för BIF. Martin Degeryd drar på sig detta.

90+1’ BIF ser ut att ta dom 3 poängen.

Matchen slut och BIF vinner mycket rättvist med 2-1. Siffrorna är i underkant. BIF visar på nytt en otroligt stark moral. Att vända ett underläge till vinst. BIF tar dom 3 poängen som behövs för ett avancemang till div 3.