tisdag 25 september 2012

Matchrapport: BIF vs EIS 1-1 (1-1)

Startelva: Johan Thell - Jonatan Ståhl Erik Kellgren Alexander Lund Johan Karlsson - Pär Holmberg Martin Degeryd (C) Mats Rosander Martin Westerberg - Filip Elfberg Ivan Nikolic
Avbytare: Fredrik Gustavsson-Edqvist, Thomas Clavebring (Inbytt), Niklas Nilsson (Inbytt), Olle Hjort (Inbytt), Jon Gezelius (Inbytt)

Om matchen:
Inför matchen så visste BIF att en poäng skulle räcka för att säkra seriesegern och på så sätt sattes en viss press på laget då man mötte ett lag som inte hade något att spela för men inledningen av matchen visade att BIF lämnat nerverna i omklädningsrummet då man totalt dominerade första halvlek och hade med bättre skärpa i avsluten kunnat gjort några mål men tyvärr så saknades udden i anfallen. slätta och Jonte hade några avslutslägen var men som sagt det lilla extra saknades.
Andra halvlek fortsatte som den första där BIF ägde bollen och EIS kontrade, en kvart in i halvleken så spräcktes nollan då Pär nickade in 1-0 efter ett fint inlägg av Slätta. efter detta följde en period där BIF skapade en hel del chanser men lyckades inte förvalta dessa till mål och alla vet ju hur sköra 1-0-ledningar är och i den 71:a minuten kom kall-duschen då ett harmlöst inlägg nådde en friställd Karl Fredriksson om lyckades styra bollen i mål. Onödigt och slarvigt av BIF då man kontrollerade matchen så långt. Nu återstod det nervösa tjugo minuter men som tur var så verkade inte EIS sugna på att ta alla tre poängen och BIF tilläts rulla av de återstående minuterna. Slutsignalen ljöd och BIF var klara för trean.

Reflektioner:
Starkt att gå ut och dominera stora delen av matchen trots att man hade allt att förlora i denna match, slarvigt att släppa in ett mål på det sättet som man gör men som helhet var det en klart godkänd insats trots en kavalkad av missade chanser under perioder. EIS gjorde det också bra även om man spelar över sin förmåga ibland då man skall rulla bollen till varje pris vilket ofta ledde till bolltapp. Nu ligger all fokus på att säkra tredjeplatsen i sjuan samt försöka gå så långt som möjligt i Upplandscupen. Andralget vann förövrigt den viktiga matchen mot Järlåsa med 1-0 hemma på IP och övertog därmed tredjeplatsen. Nu skall det dock mycket till om BIF lyckas ta klivet upp till sexan som bästa trea men man vet aldrig.

***: Mats Rosander: Var en av planens starkaste då han hela tiden försökte hitta vägar framåt samt spelade smart och taktiskt i slutet utav matchen.
**: Pär Holmberg: var den som skapade mest från sin kant och hade haft några assist om det löpts bättre i boxen.
*: Filip Elfberg: Har verkligen stigit i form på sista tiden och var återigen rörlig och iniativrik på topp.

// Bank den bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar