Matchrapport: IKN vs BIF 2-1 (0-0)

Startelva
MV Johan Thell - HB Johan Karlsson HMB Erik Kellgren VMB Johan Borg VB Erik Lif - DM Martin Degeryd (C) HM Pär Holmberg OM Mats Rosander VM Niklas Nilsson - FWD Ivan Nikolic Martin Westerberg

Om matchen:
BIF gick in med vetskapen att man förlorat på skogsvallen i de tre senaste mötena mellan lagen och det kändes som att inledningen av matchen blev denna vetskap till en börda istället för en motivator då BIF kom på efterkälken i nästan varje duell där IKN vann alla 1:a, 2:a och tredjebollar och kom i våg efter våg. Det positiva här var att man ändå inte skapade några större farligheter de första tio minuterna. Efter dessa tio minuter så går BIF ned sig ännu mer där man ställer varandra i taskiga situationer och på så sätt stressar upp varandra mot ett IKN som gärna ställer om på dessa bolltapp. farligaste chansen i första halvlek får IKN då Borg halkar och bjuder Niklas Östergren på ett friläge som dock Thell kommer ut perfekt på och räddar. Nästa anfall kommer från vänstersidan där duktige Jocke Gustavsson i IKN rundar Karlsson och slår ett hårt inlägg efter marken som Thell inte nnat kan göra än styra rakt ut, som tur var rakt till en BIF-spelare. Mer skapar dock inte IKN i första havlek utan BIF har egentligen lika stora möjligheter där Ivan får nicka ostört efter ett bra inlägg från Pär men hans nick går rätt på Martin Johansson i IKN-målet. Niklas Nilsson har också ett gyllene läge efter att Pär återigen tagit sig runt på kanten men hans skott täcks av en försvarare. IKN har sedan ett till läge då Karlsson slarvar med ett hemåtpass så att Skeppar-Forsström kan runda Thell men tyvärr för IKNs del så rinner bollen över sidlinjen och första halvlek slutar mållöst.
Vad som sedan sades i halvtid känns fortfarande som ett mysterium då BIF om möjligt går in och gör första tio än sämre än den första halvleken där man knappt får tag i bollen och det dröjer inte länge innan ett hårt inlägg från kanten styrs på Kjelle och in i eget mål och helt plötsligt var BIF i underläge, detta var dock väldigt rättvist. Efter detta så backar IKN hem och väntar på kontringar och BIF tillåts äga spelet mer och skapar en del halvchanser och en del hörnor. När det känns som att BIF har kontroll på matchen så kommer kallduschen då en långboll missas utav Kjelle och friställer Posta i IKN till höger i straffområdet och han gör det snyggt då han hårt skjuter bollen till höger om Thell som dock är på bollen men förgäves. Efter detta händer inte så mycket men ett par byten och formationsändringar gör att BIF helt och hållet tar över matchen och fullständigt trycker ned IKN som verkar trötta och ängsliga. hörnor radas upp och helt plötsligt vinner man en del närkamper vilket leder till målchanser. De hetare målchanserna verkar dock utebli med tio minuter kvar av matchen. Men när hoppet håller på att försvinna hos de gula så sätter Slätta snyggt en frispark till 2-1 och den var darr på ribban. Under de sista fem minuterna så skapas chans på chans där Jon träffar ribban och Clave missar öppet mål. Det blir kallabalik inne i boxen flera gånger där IKN spelar uppoffrande. Tyvärr lyckas inte BIF förvalta sina chanser till mål vilket kostade dem poängen och en möjlig seger.

Tankar:
BIF gick ut till matchen taggade som bara den men fall pladask under de första 55 minuterna där man vara sist på varje boll nästan. Uppryckningen under slutdelen av matchen var dock imponerande att se. När mna väl gör dessa bottenmatcher måste man sätta sina chanser och ha flyt, det hade inte BIF i onsdags och då tar man oftast inga poäng. Nästan alla på planen underpresterade i denna match och det är förhoppningsvis en del revanchsugna lirare som skall ta emot Gimo FK i eftermiddag.

***: Pär Holmberg: En av få som lyckades skapa någonting offensivt och kämpade och slet under hela matchen. var starkt bidragande till den tunga pressen i slutet utav matchen.
**: Thomas Clavebring: Kom in som en frisk fläkt och ville skapa chanser och lyckades också komma runt en del på sin kant, är när han är på humör riktigt bra och det tycket jag att han var när han kom in
*: Mats Rosander: Försökte hela tiden få sina medspelare att vakna och var en av få som tog ett ansvar ute på banan och var den som försökte lösa upp motståndarförsvaret med bra passningar men i onsdags var det dock dömt att misslyckas.