fredag 11 maj 2012

Inför: BIF vs MOIF

     VS      Bälinge IP 11/5 2012, 13:00
Imorgon får BIF äntligen göra premiär på sin riktiga hemmaplan då man skall till och möta Markim-Orkesta IF på IP.
Båda lagen vann sina respektive matcher förra omgången då BIF besegrade ÄSK (2-4) och MOIF chockade många genom att vinna hemma mot seriefavoriten IK Fyris med 2-1 efter ett sent segermål. Efter att personligen sett MOIF ,via eminenta Lokalsports highlight från EIS-MOIF, var jag verkligen inte imponerad av nykomlingarna som såg väldigt nervösa ut men det var ju en premiär också och man skall inte döma något lag utifrån det. Mot IKF spelade man ett tajt försvarsspel och ställde om i vassa kontringar, så det får BIF se upp med. Gamle BIF-bekantingen Patrik Kataja lirar ju också i MOIF och det skall bli intressant att se hur bra han är i ett nytt lag.
Från BIFs sida bör man betona att MOIF är ett lag man bör ha efter sig i serien om man vill vinna serien och tre poäng skall bärgas och det skall inte vara några problem om man kommer upp i nivå igen. Problemet i de senaste matcherna för BIF har varit försvarsspelet då man släppt till för enkla mål och målchanser och skulle man ordna till detta då kommer BIF bli ett otroligt svårslaget lag då man är oerhört giftiga framåt i år. Trots en del bortfall från truppen så kommer BIF med en riktigt stark trupp till matchen där Sebastian Bromander kan komma att göra debut i division 4 för BIF, en spelare som gjort bra ifrån sig sedan han kom till BIF för några månader sedan.
Hur som helst så är det en otroligt spännande match imorgon då BIF kan göra ett litet ryck i tabellen vid vinst då IK Fyris möter UIF och någon av dessa kommer att tappa mer mark i toppen efter bara tre omgångar fast det skall man kanske inte dra så stora växlar av då Fyris brukar bli starkare ju längre säsongen lider.

Kom och stötta BIF imorgon!!

// Bank den bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar