90:e GK - RK Christopher Krounis Guerrero
HB: Jonatan Ståhl HMB: Johan Borg VMB: Alexander Lund VB: Johan Karlsson
HM: Pär Holmberg              OM: Mats Rosander                       VM: Niklas Nilsson
                     FWD: Martin Westerberg        Johan Torstensson
Avbytare: Martin Karlsson, Thomas Clavebring, Sebastian Bromander, Alexander Kanjo, Jon Gezelius
Matchen:
BIF börjar matchen riktigt dåligt då man kastar bort boll efter boll och spelar på tok för plåttrigt på mitten och det finns inte en gnutta bredd i spelet där MOIF gång på gång får ställa om mot ett BIF på väg upp i banan. MOIF visade sig vara ett bra lag med många duktiga spelare där en del av spelarna spelat i tvåan med Sollentuna United. Trots ett spelövertag hos gästerna så är det BIF som tar ledningen i den 21:a minuten där Mats får bollen strax innanför straffområdet och behärskat sätter dit bollen i nattaket, väldigt snyggt och skönt att BIF äntligen får utdelning på att ha två spelare utanför straffområdet. Nu trodde nog många att BIF skulle höja sig och ta över matchen men tyvärr så fortsätter man att sätta varandra i dåliga positioner och försvarsspelet fungerar inte heller så bra och man har tur som går till vila med 1-0 i ryggen då MOIF har en del farliga chanser där de bland annat träffar insidan utav kryssribban. BIF kommer undan med 1-0 till paus, vilket man också var överens om i paus och alla visste att man var tvungen att höja sitt spel till andra. I början av andra var det fortsatt tungt där en enorm blåst gjorde det svårt men efterhand så växte BIF in i matchen och hade till slut kontroll över den andra halvleken i stora drag. Nu vaskade man fram en hel del bra möjligheter till att öka sin ledning där Pär är igenom några gånger och målvakten räddar vid ett annat tillfälle bollen precis vid mållinjen. Flera chanser dyker också upp vid hörnor men tyvärr är man för uddlösa i dessa lägen. 2-0 kommer istället lite senare då en misslyckad boxning leder fram till ett fint läge för Slätta som drar målvakten men hans skott räddas utav en försvarare men inte bättre än att Jon tar returen och drar en spelare innan han återigen skjuter på en försvarare men på den tredje chansen i anfallet tar Jon revanch genom att skjuta på en motståndare så att bollen går tillbaks på Jons knä och i en retfull båge över Krounis i motståndarmålet. Detta kändes rättvist sett till andra halvlek och resten av halvleken kändes lugn då gästerna försökte och försökte utan att lyckas skapa något nämnvärt men BIF slarvar för ett ögonblick och drar onödigt ned en spelare i defensivt straffområde och domaren tar helt rätt beslut och pekar på straffpunkten. 2-1 och det var match igen och MOIF gjorde allt de kunde i slutet men hade inte orken eller kvaliteten för att bryta ned BIFs säkra och kompakta försvar och de enda chanserna de hinner skapa är en nick utanför som Thell har koll på plus en situation efter en hörna där det blir lite flipperspel i boxen men BIF reder ut det och tar tre nödvändiga poäng trots ett stundtals uselt spel.
My side of the case:
Återigen får man lov att erkänna att BIF inte presterar något vidare utan man blandar och ger på tok för mycket där passningspelet är obefintligt och rörligheten likaså. Det positiva är ändå att man skapar tillräckligt under matchen för att döda den tidigt men när man inte är lika effektiv som mot exempelvis ÄSK så krävs det ett bättre spel, som tur var så räddas man utav ett bra försvarsspel under andra halvlek där man äter sig in i matchen. MOIF var ett duktigt lag som kändes homogent med några formtoppar i exempelvis deras vänsterytter men som så många andra lag i denna division kändes inte deras defensiv så bra men de kommer helt klart klara sig kvar i år. För BIF gäller det att börja prestera under 90 minuter och det måste man göra redan nu på Onsdag då man möter ett väldigt duktigt UIF. Så det gäller för BIF att träna på bra i två dagar nu för att sedan ta sig an UIF på onsdag där en seger vore guld värt då UIF redan tappat fyra poäng. Även fast jag låter lite negativ så är det självklart positivt med 9 poäng efter tre matcher och det är något BIF får ta med sig till nästa match, att man kan vinna utan skönspel.
***: Johan Torstensson: Gör kanske inte sin bästa match men kämpar konstant och var en av få som kunde hålla i bollen och få upp laget längre upp i banan.
**: Pär Holmberg: Gjorde en okej första halvlek och en väldigt bra andra där han drog ett tungt lass med många offensiva löpningar och förtjänade ett mål eller assist efter alla sina turer på högerkanten.
*: Jon Gezelius: Skapade trots att han inte syntes så mycket i spelet tre klara målchanser och gjorde mål på en utav dessa och gör man det avgörande målet så skall man givetvis med på denna lista.