lördag 23 juni 2012

Matchrapport: BIF vs IKF 0-0 (0-0)

vs  0-0 (0-0) 20/6 -2012 19:00 Bälinge IP

Matchfakta:
8:e Erik Löhman (IKF) G
84:e Pär Holmberg (BIF) G
84:e Jonas Lyon (IKF) G

Startelva:
Johan Thell - Thomas Clavebring Johan Borg Erik Kellgren Johan Karlsson - Pär Holmberg Martin Degeryd (C) Mats Rosander Niklas Nilsson - Olle Hjort Johan Torstensson
Avbytare: Martin Karlsson, Jonatan Ståhl, Basam Kanjo, Casper Skoglund, Ivan Nikolic

Om matchen:
I den oerhört viktiga matchen mellan BIF och Fyris var det mycket ställningskrig i indelningen där IKF var laget som  försökte lira mer medan BIF stod rätt och var också laget som hade de enda chanserna under första halvlek där de långa bollarna bakom IKF´s backlinje ställde till stora problem för bortalaget. tyvärr så kom dessa bollar på tok för sällan och när de väl kom så var de för dåliga. Defensivt låste BIF bort IKF helt och hållet och allt kändes stabilt. I det stora hela så var första halvlek ett riktigt sömnpiller där ingen av lagen nådde några högre höjder. Detta var ändå ganska positivt för BIF då man visste att en poäng skulle innebära att avståndet ned till IKF på nio poäng skulle vara oförändrat.
I andra höjde sig IKF något medans BIF blev allt mer rädda om sin poäng och det syntes klart och tydligt vilket av de två lagen som var mest nöjda med en poäng. Slättas frånvaro var väldigt märkbar då BIF helt saknade något anfallsspel i andra halvleken, IKF fick ha allt mer boll och det var faktiskt nära att det skulle skapas några heta chanser flera gånger men som tur är så har BIF fyrans bästa backlinje och kunde reda ut dessa chanser, den farligaste "chansen" som skapades var då Borg slog en lös bakåtpassning som Thell fick rensa undan i sista sekund. Några minuter efter detta var det också nära 0-1 då Borg slår en felpassning som Johan Gunnarsson i IKF snappar upp men hans skott i vänsterposition räddas snyggt av Thell.
BIFs enda målchans i andra halvlek var kanske den bästa för matchen där Torsten snappar upp en tappad boll av bortamålvakten och trycker till bollen med bredsidan men tyvärr så lyckas en back rädda bollen på mållinjen och matchen sluitar 0-0 till BIFs glädje och IKFs ilska.

My side of the game:
Att bara få med sig ett kryss på hemmaplan är väl ingenting som man aldrig är nöjd med men i onsdags så var det ändå en kväll som man var nöjd med detta då BIF för tillfället har nästan halva truppen på skade/frånvarolistan. Lägg till att man mötte serietvåan IKF som inte förlorat de åtta sista matcherna, med detta i åtanke så vara alla nöjda med en poäng så man kan hålla avståndet på nio poäng ned till Fyris och ÄSK. Bäst på planen var Erik Kellgren som slet och kämpade och höll helt rent i egen box. Resten av laget slet och kämpade bra men det syntes att man saknade offensiv styrka. Nu får BIF chansen att ligga 12 poäng före både IKF och ÄSK innan sommaruppehållet då man spelar sin första höstmatch redan på torsdag mot IK Nordia och vi får hoppas att man hinner få tillbaka några spelare tills dess och klart är att man får tillbaka Fille då han har kommit hem från Ukraina.

***: Erik Kellgren: Var klart bäst på planen i ondags då han fullständigt dödade alla försök till anfall för motståndarna.
**: Johan Borg: Var nästan lika bra som sin mittbackskollega med undantag för sina två misstag som hade kunnat straffat BIF.
*: Johan Thell: Trots att han inte får många skott på sig så är han hela tiden aktiv och på tå är han väl skall agera. I luften är han alltid lika säker.

// Bank den bättre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar