Matchrapport: BIF vs GIFFK 5-1 (2-0)

Startelva: MV Johan Thell - Johan Karlsson Johan Borg Erik Kellgren Erik Lif - Pär Holmberg Martin Degeryd (C) Mats Rosander Martin Westerberg - Filip Elfberg Ivan Nikolic
Bänk: Fredrik Gustavsson Edqvist, Jonatan Ståhl, Thomas Clavebring, Jon Gezelius, Alexander Lund

Matchen:
På förhand snackades det om att två ungdomsproffs skulle göra debut för GIF men det visade sig bara att en av dessa spelare var tillgängliga då Fredrik Espling var bortrest, en som debuterade var därför Lester Dewee och han var i särklass gästernas bästa spelare men dock till liten nytta då gästerna kändes totalt uddlösa mot ett kompakt BIF. Inldningsvis hade dock BIF det svårt att hitta de klara målchanserna men ju längre in i halvleken vi kom desto tydligare blev matchbilden där BIF styrde och ställde mot ett blekt GIF. 1-0 kom som ett brev på posten då Slätta snyggt vänder bort en försvarare utanför boxen och får på ett lågt skott som styrs in av målvakten Joel Stark. Efter detta så känns det som att GIF faller helt ur matchen där BIF bjuds på fina ytor att hitta in på. 2-0 hinner det också bli och det är nog årets mål på IP där bollen går som på ett snöre med många inblandade där man äntligen fick se lite tålamod i spelet, sist på bollen är Lif efter en vacker skarv av Mats. BIF har sedan flera möjligheter till utökad ledning men 2-0 står sig halvleken ut.
Andra halvlek fortsätter som den första där BIF trycker på och spelar med ett bra tålamod och låter knappt GIF låna bollen. Efter ett par halvchanser så kommer 3-0 på ett snyggt sätt där Pär får en boll i djupled och gör bort sin försvarare innan han serverar Ivan inne i boxen som efter lite kamp kan curla in 3-0 i krysset. BIF fortsätter sedan trycket och 4-0 känns helt logiskt då Fille dunkar in 4-0 på pass ifrån Slätta. Det enda negativa med matchen var att GIF tilläts kvittera då Mats för en gångs skull slår bort en pass på mittplan och Lester Dewee rundar Borgen innan han retfullt enkelt rullar bollen i bortre hörnet. Nu var detta ingen fara för matchen men det kändes onödigt att släppa ett sådant billigt mål och inte få hålla nollan. Innan matchen är slut så hinner Jon med att göra 5-1 efter fint förarbete av Fille där sedan Jon avslutar lågt till vänster om målvakten. Det skall också sägas att BIF missade en hel del chanser i andra halvlek.

Tankar:
Det mesta känns positivt då spelet och rörelsen återigen fanns där och äntligen är BIF hyfsat effektiva igen. Det onödiga var baklängesmålet som kändes alldeles för lätt, man skall ju inte tappa boll på mitten men man måste lösa situationen som sedan uppstår på ett bättre sätt. Annars känns det mesta positivt då BIF leder serien med 7 poäng före IKF som dock spelar sin hängmatch mot ÄSK på onsdag och kan vid vinst minska gapet tlll 4 poäng vilket skulle betyda att BIF skulle som minst behöva vinna mot både ROBRO och EIS för att säkra seriesegern, vi får helt enkelt vänta och se hur matchen på onsdag går. Mitt tips är 3-3 och då skulle vinst mot ROBRO mer eller mindre säkra seriesegern men nu skall vi inte vara för hastiga utan vänta och se och verkligen göra jobbet för då är jag säker på att ingen i denna serie stoppar BIF.

***: Pär Holmberg: Ett offensivt hot hela tiden och ligger bakom mycket, saknade bara ett mål men det räcker med assist ibland också.
**: Filip Elfberg: Har hittat tillbaka till de goda form han hade förra året och verkar må gott av att få förtroende som forward.
*: Johan Karlsson: Sin bästa match för säsongen så han springer mycket både offensivt och defensivt. Kommer mer till sin rätt som vänsterback.