Startelva BIF:
Johan Thell - Jonatan Ståhl Johan Borg Alexander Lund Johan Karlsson - Pär Holmberg Martin Degeryd (C) Mats Rosander Martin Westerberg - Filip Elfberg Ivan Nikolic
Avbytare: Fredrik Gustavsson-Edqvist (ej inbytt), Anders Rönnerdal (inbytt), Thomas Clavebring (inbytt), Niklas Nilsson (inbytt), Olle Hjort (inbytt)

Om matchen:
Matchen borta mot ROBRO var det nog många i BIF-lägret som var lite rädda för då man hade förra årets match i färskt minne där BIF tappade en säker 2-0 ledning i paus till förlust med 2-4 men å andra sidan var det ett oerhört revanchssuget gäng som åkte den långa och krokiga vägen till vackra Vårlyckan.
BIF som inför matchen fick ett par sena återbud av olika anledningar tvingades till en del förändringar i jämförelse med förra matchens startelva och i början av matchen så märktes det att det var ett pressat BIF som agerade ganska stressigt i offensiven. Som tur var så mötte man ett mycket sämre ROBRO än förra säsongen där det mesta kretsade kring Michael Hellsing som dock inte fick så stora ytor som han ville. När ändå matchen fortfarande stod och vägde efter ett par missade chanser hos BIF så klev Slätta fram och visade vägen genom att sätta det förlösande 0-1-målet där han snyggt frambröstad utav Ivan kommer fri till höger i straffområdet och på något sätt lyckas rulla bollen under en utrusande målvakt. Efter detta mål var det bara en fråga om hur många bollar BIF skulle vinna med då man pressade ned gästerna i parti och minut. I den 38:e matchminuten följde Slätta upp sitt 0-1 med att sätta 0-2 med pannan där ROBRO visade sina svagheter i försvarsspelet där alla står och tittar på Slätta när han hoppar upp och nickar in bollen i det bortre hörnet. 0-3 hinner också komma innan halvtid där BIF pressar högt och bra vilket gör att man kan vinna bollen och sätta densamma i djupled till Slätta som i sin tur slår ett hårt inlägg på första stolpen där Fille dyker upp och får en tå på bollen så att den går i ribban och rakt ut till Mats som behärskat sätter dit 0-3. 0-3 i paus och det mesta verkade vara avgjort och denna gång var det också så då BIF fullständigt kontrollerade andra halvlek och hann dessutom göra tre mål till och slutresultatet skrevs till slut till 0-6 och ett stort steg närmare division tre var ett faktum.

Tankar:
En svår match där BIF har all press på sig och det är starkt att i ett sådant läge gå ut och vinna med 6-0, viktigt att poängtera är att våra poängspelare återigen går in och leverar när det behövs. Med tanke på att Fyris tappade poäng mot EIS borta så behövs det bara en poäng hemma mot just EIS på lördag för att säkra ett avancemang och det får man bara inte missa, EIS lär göra allt för att förstöra festen och får till denna match tillbaka fem nyckelspelare som saknades mot IKF. Det BIF kan ta med sig till matchen på lördag är just hur man genomförde andra halvlek emot ROBRO där man inte bjöd på någonting utan hela tiden värderade situationerna som uppstod på ett bra sätt samt hade ett relativt lugnt passningsspel. Mot EIS måste man dock vara vaken direkt då de är ett betydligt bättre lag än ROBRO.

***: Martin Westerberg: Gör tre mål och skapar en hel del annat också, är lite väl het på att slå den avgörande passningen ibland men absolut planens bästa spelare.
**: Ivan Nikolic: Gör en assist och sätter ett mål själv, en stabil match där han visar sin styrka flera gånger om.
*: Filip Elfberg: Börjar hitta formen alltmer, ligger bakom många farliga chanser och är löpvillig matchen igenom.

Roslagsbro IFBälinge IF           0-6 (0-3)